Håndværksmuseet er beliggende i Ringstedgade 6-8 i Roskilde i forbindelse med Lützhøfts Købmandsgård. Håndværksmuseet er indrettet på 1. salen i Lützhøfts Købmandsgårds tidligere kornmagasinbygning.

På museets 1. sal kan du opleve en enestående samling af værktøj inden for følgende fag: trædrejer, karetmager, tømrer, snedker, bødker, træskomager, billedskærer samt værktøj til træfældning og opskæring. Værktøjerne stammer fra perioden ca. 1800-1950. Samlingen er tilvejebragt ved en donation fra tømmerhandler Børge Dahl i 2003. I museets stuetagen huses tre private håndværksvirksomheder: en billedskærer, en sølvsmed og et tekstilværksted. Besøgende har mulighed for også at kigge ind i disse arbejdende værksteder.

Den faste udstilling i Håndværksmuseet suppleres med skiftende arrangementer og aktiviteter for alle aldersgruppe. Gå på opdagelse i kalenderen her

Åbningstider og entré
Åbningstider: Mandag-fredag: 11-17. Lørdag: 10-14 Lukket søn- og helligdage samt d. 24., 25., 26. og 31. dec., 1. jan., 1. maj og 5. juni (grundlovsdag) Entré: Gratis
Find vej
Ankomst med tog Fra Roskilde Station er der ca. 15. minutters gang til Håndværksmuseet. Find din rejse med DSB rejseplan Ankomst med bil Find vej med kraks ruteplan Kort:
Praktisk information
Tilgængelighed: Parkering i gården for kørestolsbrugere, rampe ved indgang, niveaufri adgang til handicaptoilet. Det er muligt at komme rundt med kørestol på hele museet. Enkelte steder, bl.a. gårdspladsen, kan dog være lidt vanskelig. Parkeringspladser Tæt på Håndværksmuseets indgang ligger en stor parkeringsplads på Schmeltz plads. Læs mere om muligheder for parkering i Roskilde by her: Parkering i Roskilde Cykler Det er muligt at parkere cykler i museets gård. Barnevogne Der er mulighed for at parkerer barnevogne i museet store gård. Fotografering Man må gerne fotografere på museet. Kæledyr Vi er glade for dyr. Men da vi har fødevarer både i butikken må kæledyr ikke medbringes på museet. Undtaget herfra er førerhunde. Rygning Rygning er ikke tilladt på museet.
Kig indenfor i Håndværksmuseet
Til top
X
Åbent i dag
d.4-12-2021
11.00-16.00