PRAKTISK

Tekst er på vej …

Vi beklager ulejligheden

Rundvisninger

Tag med på rundvisning i Håndværkermuseet og kom tæt på håndens arbejde gennem tiden. Museets omvisere tager dig dybere ind i kulturhistorien, og sætter ord og perspektiv på museets udstilling og samling.

Museet arrangerer også særligt tilrettelagte omvisninger for såvel som for virksomheder og private grupper. Der tages udgangspunkt i gruppens ønsker.

Rundvisning i museets åbningstid:
800 kr.

Specialrundvisning i museets åbningstid eksempelvis med særlig historisk emne:
1600 kr.

Rundvisning ved inspektør el. direktør:
Nærmere pris aftales ved henvendelse. Minimumspris 1600 kr. pr. time.

Rundvisning u. for museets åbningstid:
1600 kr.

Supplerende time (se udstillingen på egen hånd):
800 kr.

Kontakt nedenstående medarbejder på Roskilde Museum og hør nærmere om mulighederne for rundvisninger i Håndværkermuseet:
Joan Halling
E joanha@romu.dk
T 4631 6500

Til top
post-373

Oplevelse på egen hånd

BEGIVENHED

Kig ind på Håndværksmuseet
Håndværksmuseet er altid åben for, at du på egen hånd i åbningstiden kan gå på opdagelse i håndværkets historie og se hvilke redskaber og teknikker, der blevet brugt gennem tiden. Museet deler desuden gård med Lützhøfts Købmandsgård og den lille slagterbutik, og engang i mellem bliver gården indtaget fra alle sider og kanter med spændende aktiviteter.

Entré: Gratis entré

post-1109

Kurvemagerigets historie

BEGIVENHED

Håndværksforedrag v/ kurvemager Steen Madsen
Vi har fornøjelsen af at invitere til et spændende håndværksforedrag i købmandsgården med en af verdens dygtigste kurvemagere Steen Madsen fra Haraldsted. Steen begyndte at flette pil i 1970érne, mens han var tilknyttet skoletjenesten i Arkæologisk Forsøgscenter i Lejre og har siden begyndelsen af 1980érne arbejdet fuld time med pil. Steen er i dag en efterspurgt kursusholder og der er bud efter ham fra hele verden.
Denne aften vil Steen både fortælle om kurvemageriets historie, fremvise eksempler på antikke kurve fra hans store samling og demonstrere forskellige fletteteknikker.
Tid, pris og sted
26. april, kl. 19.30-21.00
Pris: Gratis

post-1108

FORTIDSMINDEDAG I ROSKILDE OG LEJRE

BEGIVENHED

I anledning af DRs premiere på serien ”Historien om Danmark” har Slots- og Kulturstyrelsen lagt op til, at årets fortidsmindedag, d. 30. april, handler om at mærke historien; se, høre, føle, smage eller lugte? Vi har derfor samlet lidt for enhver “smag” fra vores besøgsteder i Roskilde og Lejre her. 

 

post-1106

LÜTZHØFTS KØBMANDSGÅRD

BEGIVENHED

Købmandsgården Brdr. Lützhøfts Eftf. blev grundlagt i 1892 og fungerede som privatejet købmandsbutik indtil 1979. Siden 1982 har Roskilde Museum stået for den daglige drift og ført den tilbage til sit udseende omkring 1920.
Købmandsgården fungerer som museum, men der er også mulighed for at handle i butikken. Varerne, der er kopier af det oprindelige sortiment i 1920’erne, sælges i løs vægt over disken pakket i kræmmerhuse eller papirsposer, bundet med bomuldsnor fra rullen i loftet. Mere end 1000 forskellige varer findes i butikken.

Åbent i dag
d.17-12-2017
11.00-16.00